Padd en u
Terug
Zijn materiaal kiezen

Zadels

Enkele keuzecriteria

De keuze van een zadel is zeer belangrijk, want het bepaalt uw plezier tijdens het rijden (als een zadel u niet past, bent u niet op uw gemak).

Bij de aankoop moet u dus rekening houden met verschillende factoren:

  - Uw budget, dat de kwaliteit van het zadel en de levensduur bepaalt, in functie van de gebruiksintensiteit,

  - Welke tak van de ruitersport u beoefent zal u leiden naar een keuze voor een model: groot en comfortabel voor buiten, technisch voor de wedstrijden,

  - Uw lichaamsbouw, die de contouren van uw zadel zal bepalen.

Er bestaan 2 maateenheden: in cm en in duim. Het meten kan op 2 manieren gebeuren, de overeenstemming van de maten is niet altijd perfect.

Enkel het uitproberen zal uitsluitsel geven over de overeenkomst van de maat van het zadel. Aarzel in elk geval niet om de raadgevingen van uw zadelmaker op te volgen, die u graag zal tevreden stellen en u het zadel zal laten proberen. 

Tabel van de overeenstemmende maten

Het "CAIR" systeem van Wintec.

De CAIR zadelkussens bevinden zich in hetzelfde deel van uw zadel als de traditionele vulling. 

Ze passen zich vloeiend aan de spierbewegingen van uw paard aan.

Ze bewaren hun vorm, in tegenstelling met een traditionele vulling, die ongelijkmatig gaat samenklitten met de tijd en het gebruik.

De CAIR zadelkussens vragen geen aanpassingen of speciaal onderhoud en moeten nooit opnieuw opgevuld worden. 

Ze passen zich voortdurend aan de anatomie van uw paard en aan de bewegingen van zijn rugspieren aan.

Potentiële drukpunten veroorzaakt door de traditionele zadelkussens.

CAIR verzekert een gelijkmatige verdeling van de druk.
De contactpunten zullen gelijkmatig verdeeld worden over de gehele lengte van het kussen en zo bijna volledig de drukpunten doen verdwijnen.

Het "Easy change Gullet System" van Wintec

Bij Wintec weten wij dat u uw zadel op verschillende paarden zult gebruiken of dat uw paard kan veranderen met ouder worden of volgens zijn lichamelijke conditie. Wij hebben het "Easy change Gullet System®" ontworpen, om het u mogelijk te maken het zadel aan elk paard aan te passen in slechts enkele minuten. Hoe?

Neem eerst de boommeter (gulletmeter) om de schoft van uw paard te meten en de juiste maat van de boom te bepalen. Dan heeft u een schroevendraaier en enkele minuten nodig om de boom van uw zadel te veranderen. Het is heel eenvoudig.

1. Schroef de 2 vijzen los die zich onder de kleine zweetbladen bevinden bij de voorboom.

2. Verwijder de velcro sluiting op de voorboom en trek het kussen naar beneden, zo maakt u het voorste deel van het kussen vrij.

3. Schroef de 2 vijzen los die zich aan elk uiteinde van de boomboog bevinden.

4. Monteer de nieuwe zadelboom en span de vijzen lichtjes aan op het moment dat de boom zich in de juiste positie bevindt, vervolgens schroeft u ze helemaal vast.

5. Breng de zadelkussens weer aan.

6. Schroef de voorboom van het zadel vast en sluit de velcrostrip. Gebruik niet te veel kracht bij het vastschroeven Een stevige druk is meer dan genoeg.